Re: Re: Re: Re: Re: Re: Profík | Anonym15.03.2012 21:29, Reagovat | Divný. Ve skutečnosti, tahle představa, že se musí trenovat na hranici anaerobního prahu, je velmi rozšířená. Při tom se ukazuje, že ve skutečnosti tak nikdo úspěšný v podstatě netrénuje, ale kombinuje rozhodující část při menší intenzitě s menší částí při intenzitě vysoké. Prosím, není to z triatlonu ale sportů jemu blízkých jako běh na lyžích. Důvod je podle mě prostý. Anaerobní práh je veličina natolik neuchopitelná a proměnlivá, že se lze rutině do ní trefit jen obtížně a človek si tak zadělává na přetrénování. A Conconi se svým stanovením anaerobního prahu z jakesi ondulace na tepové křivce, to už je čiré šarlatánství.
Pokud jde o souvislost mezi laktátem a zakyselením. Když si člověk přečte původní práci, která přišla s tvrzením, že laktát není zdrojem zvýšené kyselosti, zjistí, že je to pouhé slovíčkaření.
Pokud má někdo zájem nalézt informace o laktátu a tréninku založené na Olbrechtově knize (přednášel na konferenci pořádané ITU), najde je na lactate.com. Je tam i část věnovaná triatlonu. | |
|
|
|
|
|
| | | | | | | |