Pohled na M-ČR dorostu, Tábor 3. srpna 2003

5.08.2003 -
Tábor - V nedělní sluneční výhni se na start mistrovského závodu postavilo devatenáct dorostenců a sedm dorostenek. Počet startujících zůstal v normálu let minulých. Odhodlání startujících bylo vysoké, nervozita rodičů mírná, přiměřené finanční ceny lákavé.Na startu plavání pořádná mela, z vody první J. Hampejs a za ním s mírným odstupem další, kteří chtějí promluvit do celkového pořadí. Na kole se na naše (Mgr. Jiří Seidl)
Tábor - V nedělní sluneční výhni se na start mistrovského závodu postavilo devatenáct dorostenců a  sedm dorostenek. Počet startujících zůstal v normálu let minulých. Odhodlání startujících bylo vysoké, nervozita rodičů mírná, přiměřené finanční ceny lákavé.

Na startu plavání pořádná mela, z vody první J. Hampejs a za ním s mírným odstupem další, kteří chtějí promluvit do celkového pořadí. Na kole se na naše poměry děli věci nevídané (snad vlivem účasti na ME dorostu a poznáním, že venku se závodí i na kole?). Při průjezdu do druhého kola cyklistiky bylo možno zaznamenat dvě skupinky po třech závodnících a co víc v každé byla vidět vzorná spolupráce a aktivita. První skupinka (Hampejs, Merten, Rybáček) minutu za ní další (Z.Pospíchal,M. Francke, Kasal). 
Do cíle cyklistiky přijela z vedoucí skupinky pouze dvojice, když jeden z kandidátů na prvenství J. Hampejs měl na trati problémy s řazením. Zhruba minutový náskok před pronásledovateli dvojice uhájila a o zisku titulu měl rozhodnout běžecký souboj. Do něho nejrychleji vyrazil J. Merten a svůj náskok dokázal před druhým M. Rybáčkem ještě zvýšit. Pro bronzovou medaili si po nevydařeném plavání doběhl Z. Pospíchal. 
Děvčata svůj závod pojala kolektivněji. Téměř celé startovní pole se po plavání sjelo a až do konce cyklistiky se rozhodlo v této formaci zůstat. Na běhu bylo již vše jinak. Aktivitu se rozhodla převzít A. Zátopková, což se ji vyplatilo. Dorostenecký titul získala s půlminutovým náskokem před domácí K. Jakešovou. Na třetím místě doběhla donedávna ještě plzeňská plavkyně H. Zemanová. 

Úroveň mistrovství  lze hodnotit jako solidní, neboť je nutno mít na paměti, že až mezinárodní měření sil ukáží skutečnou výkonnost našich mladých závodníků a ta pro nás před čtrnácti dny v maďarském Gyoru moc dobře nedopadla.
 
M-ČR dorostu, medailová umístění  společně s kmenovým SCM:

Merten J. OTSK SCM Praha
Rybáček M. TT Loko Beroun SCM Pardubice
Pospíchal Z.   TT Rájec Jestřebí SCM Pardubice

1. Zátopková A. ATEX TUFO Zlín SCM Brno
2. Jakešová K. SK TT Kovosvit SCM Tábor
3. Zemanová H. TTK VŠ Plzeň nezařazena

Hodnocení:
Přečteno 35x

Komentáře

RUBRIKY ČLÁNKŮ
AKTUÁLNÍ ČLÁNKY
28.3.24Olympijský šermíř Beran ocenil železnou ženu z Havaje. Stala se sportovcem roku Prahy 14
20.3.24Ironman nedávno aktualizoval svá pravidla, přinášející několik významných změn.
11.3.24Dominance Ditleva a Lee zahájila éru T100 v Miami
2.3.24McKenna a Sodaro ovládli Ironman Nový Zéland
19.2.24Dříve stačilo do tepla jen jezdit a dnes by tam triatlonista pomalu měl bydlet celou zimu, říká Pavel Wohl
6.2.24Mistrovství světa Ironman 70.3 pro rok 2025 míří do Marbelly ve Španělsku
27.1.24Triatlonová komunita není aktuálně úplně kompaktní, rád bych naše prostředí více spojil, říká Petr Soukup
21.1.24Skvělé, že někteří profíci dají nahlédnout, jak trénují, říká Roman Procházka
10.1.24Luxusní kola si své zákazníky vždy najdou, říká mechanik Michal Kohoutek.
21.12.23Mým snem je účast na největším sportovním svátku světa, říká Tereza Zimovjanová