Mistrovství ČR Ironmaniac Teplice 2009.

6.08.2009 -
5.září se po 14 letech vrací mistrovský závod železných mužů opět do Teplic. Pamětníci si jistě vzpomínají na rok 1995 a mistrovský závod v okolí teplické Barbory, kde předvedli skvělé výkony především vítěz Pichrt, Zmeškal a Dvořák, ale také na profesionální výkon teplické skupiny Kabát, která po dvakrát doprovázela nadlidské výkony železných kluků svojí energickou rockovou hudbou.

Loňskou generální zkouškou si tepličtí organizátoři po osmileté přestávce ověřili svoje schopnosti a pozváním skupiny Blue Efect potvrdili svoje organizátorské schopnosti i stálou náklonnost k rockové hudbě. Z loňského ročníku dokonce vznikla zásluhou CeWe Color i knižní obrazová publikace, kterou si budete moci letos na startu prohlédnout a popřípadě objednat. Myslím, že je to pro účastníky závodu velmi pěkná památka.

Pro letošní ročník jsou připravena opět dvě depa a konečně klasické objemy 3,8-180-42 na stejných poměrně rychlých tratích jako vloni. Odpadají mám tedy loňské diskuse o správných poměrech jednotlivých disciplin. Vítěze jednotlivých kategorií již čekají přebornické trikoty a medaile, finanční i věcné ceny. Jedná se o otevřené Mistrovství, což znamená, že závod mohou absolvovat i zahraniční účastníci a triatleté bez licencí. Zda nás letos opět přijede podpořit i nějaký rockový band Vám zatím na sto procent slíbit nemůžeme. Jak všichni víme, sport a kultura letos na růžích moc ustláno nemá a triatlon není výjimkou. Někteří naši silní sponzoři, bohužel nemohli svoji podporu potvrdit a tak byl náš závod nejen z finančních důvodů dlouho v ohrožení. Teprve nyní se situace, především zásluhou KÚ Ústí nad Labem  a Magistrátu Teplice vyjasnila natolik, že  až nyní mohu s klidem konání závodu definitivně potvrdit. Upozorňuji jenom ještě jednou, že termín konání je posunut z původního 29.8 na 5.9. 2 009 a to z důvodů kolize s Králem Šumavy, který změnil původní zaběhnutý termín i z důvodů kolize s jinými trialonovými závody. Mistrovský závod bude opět zaznamenán a odvysílán na ČT 4. Dokonce dáme vzniknout i dalšímu vydání naší fotopublikace, tak se máte snad na co těšit.

Elektronické přihlášky přijímáme na www.tristarkucera.com, kde se také postupně dozvíte bližší aktuální informace.

Těšíme se na Vaši hojnou účast.

Ota Kučera.

 

Hodnocení:
Přečteno 752x

Komentáře

RUBRIKY ČLÁNKŮ
AKTUÁLNÍ ČLÁNKY
17.4.24Youri Keulen a Ashleigh Gentle ovládli triatlon Singapore T100
7.4.24Drama a kontroverze na IRONMAN 70.3 Oceanside 2024: Vítězství Sanderse a Knibb a sporné diskvalifikace.
28.3.24Olympijský šermíř Beran ocenil železnou ženu z Havaje. Stala se sportovcem roku Prahy 14
20.3.24Ironman nedávno aktualizoval svá pravidla, přinášející několik významných změn.
11.3.24Dominance Ditleva a Lee zahájila éru T100 v Miami
2.3.24McKenna a Sodaro ovládli Ironman Nový Zéland
19.2.24Dříve stačilo do tepla jen jezdit a dnes by tam triatlonista pomalu měl bydlet celou zimu, říká Pavel Wohl
6.2.24Mistrovství světa Ironman 70.3 pro rok 2025 míří do Marbelly ve Španělsku
27.1.24Triatlonová komunita není aktuálně úplně kompaktní, rád bych naše prostředí více spojil, říká Petr Soukup
21.1.24Skvělé, že někteří profíci dají nahlédnout, jak trénují, říká Roman Procházka