Jaký byl IM 70.3 Pescara 2012

13.06.2012 -
Víkendový závod, který ovládl Daniel Fontana mezi muži a Kristin Möller mezi ženami, vyzkoušeli i čeští závodníci Simona Vykoukalová, Pepa Křivánek (oba ROCKTECHNIK team), Milan Rovenský, Martin Kňáva, Tomáš Kozel. Simona nám k závodu řekla...

V neděli 10. června jste se s Pepou postavili na start středního triatlonu v italské Pescaře, byla ještě cítit únava z Czechmana, nebo již bylo vše v pohodě?

Únava z Czechmana rozhodně cítit byla, k této únavě se přidala také ta z cestování, ale pobyt v Itálii jsme si každopádně užili a chvílemi nám připadlo, že jsme spíše na dovolené než na závodech.

Druhý červnový víkend v České republice kvůli neustálému dešti nebyl moc vhodný pro závodění. Jaké počasí panovalo v Itálii?

V Itálii bylo teplé letní počasí. Na cestování mírně zataženo, takže ideální. Den před závodem cca 26 stupňů a polojasno. V den závodu před startem dokonce spadlo pár kapek, ale bylo teplo. Přes den se teplota vyšplhala až k 28 stupňům. Během závodu bylo chvílemi slunečno, což bylo někdy až nepříjemné, obzvláště na běhu. Naštěstí se ale občas sluníčko schovalo za mraky, takže se závod dalo přežít.

Jak se ve vašem podání vyvíjela úvodní plavecká disciplína?

Pepovi se, na rozdíl ode mě, plavání docela zadařilo. Byl to náš první závod v moři a myslím, že jsme si jej oba vychutnali. Plavalo se v jednom okruhu. Pohled od poslední bójky směrem k pobřeží byl neskutečný…taková dálka… :-)

Jak náročná byla cyklistická část a byli jste spokojeni s výkonem na kole?

Cyklistika byla nad očekávání dosti kopcovitá, vedená ve dvou okruzích. Vzhledem k počasí a malinko delší trati (naměřili jsme 94km) jsme trochu postrádali občerstvovačky, které tam byly pouze dvě. Pepovi se jelo kolo dobře a rozmanitá trať se mu líbila. Já jsem cítila v nohách slabost a únavu z Czechmana, takže jsem jela tak, abych se moc netrápila. Oba jsme ale byli zklamaní, že docela dost lidí jezdilo v háku a pořadatelé to neměli zajištěno.

Únava z Czechmana se asi nejvíc projevila v závěrečném běhu. Dařilo se vám držet souvislé tempo a vyhnuly se vám krize, nebo jste toho už měli plné zuby?

Na běhu už jsme oba mleli doslova z posledního. Teplo a běh po asfaltu unaveným stehnům moc nepřidaly. Pepovi se podařilo kolo, ale na běhu už se spíše trápil, taky ještě kvůli výpadku z důvodu zranění. Já jsem běh docela protrpěla, nebyla jsem schopná vůbec běžet, bolela mě stehna a nešlo zrychlit. Celý závod jsem se cítila unavená a bez šťávy.

Závod v Itálii byl vaší druhou zastávkou v sérii Ironman 70.3. Který ze závodů vás oslovil více, pokud to lze srovnat, St. Pölten, nebo italská Pescara?

Co se týče Pepy, ten si užil určitě více Pescaru, protože v St.Poeltenu měl defekt a závod zde nedokončil. Mně se líbily oba závody a každý z nich měl něco do sebe. V Itálii bylo samozřejmě příjemné ubytování u moře, plno fandících diváku na uzavřených tratích v centru jinak velice rušné Pescary, vynikající pizza a italská zmrzlina :-) 

Pokud platí vaše plány, měli byste se postavit 1. července na start vašeho prvního ironmana v rakouském Klagenfurtu. Už se těšíte? A plánujete ještě nějaký start před tímto závodem, nebo dostane nyní přednost trénink?

Ano je to tak, dalším velkým závodem je IRONMAN v Klagenfurtu. Teď nás čeká menší odpočinek a pak tréninková příprava na IRONMAN proložená menšími závody ve sprintu (např. Moravské Budějovice). Cílem naší výpravy do Klagenfurtu je závod dokončit a neprotrpět, ale užít si atmosféru celého závodu.


Umístění našich závodníků:

62. Josef Křivánek (Muži Profi)               4:54:09 (22. v kategorii)
67. Milan Kozel (Muži 30-34)                  4:55:23 (11. v kategorii)
72. Martin Kňáva (Muži 40-44)               4:57:48 (12. v kategorii)
97. Milan Rovensky (Muži Profi)             5:03:13 (23. v kategorii)
171. Simona Vykoukalová (Ženy Profi)   5:18:13 (6. v kategorii)









Hodnocení:
Přečteno 929x

Komentáře

RUBRIKY ČLÁNKŮ
AKTUÁLNÍ ČLÁNKY
17.4.24Youri Keulen a Ashleigh Gentle ovládli triatlon Singapore T100
7.4.24Drama a kontroverze na IRONMAN 70.3 Oceanside 2024: Vítězství Sanderse a Knibb a sporné diskvalifikace.
28.3.24Olympijský šermíř Beran ocenil železnou ženu z Havaje. Stala se sportovcem roku Prahy 14
20.3.24Ironman nedávno aktualizoval svá pravidla, přinášející několik významných změn.
11.3.24Dominance Ditleva a Lee zahájila éru T100 v Miami
2.3.24McKenna a Sodaro ovládli Ironman Nový Zéland
19.2.24Dříve stačilo do tepla jen jezdit a dnes by tam triatlonista pomalu měl bydlet celou zimu, říká Pavel Wohl
6.2.24Mistrovství světa Ironman 70.3 pro rok 2025 míří do Marbelly ve Španělsku
27.1.24Triatlonová komunita není aktuálně úplně kompaktní, rád bych naše prostředí více spojil, říká Petr Soukup
21.1.24Skvělé, že někteří profíci dají nahlédnout, jak trénují, říká Roman Procházka